Aikawa Fiber Technologies Oy

Aikawa Fiber Technologies Oy aloitti uusien toimitilojen etsinnän ensimmäisen kerran noin kolme vuotta sitten. Sopivia tiloja ei kuitenkaan löytynyt. Kesällä 2021 yritys aktivoitui tilahankintaprojektissa uudelleen ja lopulta uudet tilat löytyivätkin Bureaun välittäjän avulla.

Yrityksen aikaisempi toimipiste sijaitsi Helsingin Pukinmäessä. Edelliset tilat eivät enää vastanneet yrityksen kehittyviin tarpeisiin ja AFT päätti aloittaa uusien toimitilojen etsinnän.

 

”Toimitilojen välitysmaailma oli meille alana tuntematon. Alalla tuntui olevan paljon kilpailua, mikä tarjosi tietysti tilan etsijälle paljon mahdollisuuksia ja tarjontaa”, kertoo Aikawa Fiber Technologies Oy:n toimitusjohtaja Risto Weckroth.

 

Yritys aloitti tilaprojektin kartoittamalla aluksi henkilöstön tarpeita. Tarpeiden pohjalta tehtiin listaus, jota hyödynnettiin tilojen etsinnässä niin välittäjän kuin omistajienkin kanssa. Perusteellinen tarvekartoitus helpotti prosessia ja välittäjän työtä, sillä kriteerit tilalle oli selkeästi määritelty.

 

”Etätyön lisääntyminen asetti uusia vaatimuksia toimistolle. Yksittäisten huoneiden lisäksi haluttiin avointa tilaa ja yhteiskäyttöisiä tiloja. Henkilöstömme tulee laajalta alueelta ympäri pääkaupunkiseutua, joten kriteereiksi muodostuivat hyvät julkiset liikenneyhteydet, parkkipaikkojen saatavuus ja kaupunkimainen ympäristö. Bureaun välittäjä sai hyvin kiinni tarpeistamme ja tarjosi meille hyviä vaihtoehtoja”, Weckroth kertoo.

 

Potentiaalisia toimitilavaihtoehtoja kierrettiin katsomassa Kalasatamassa, Vallilassa ja Pasilassa. Uudet toimitilat löytyivät lopulta Helsingin Sörnäisistä, osoitteesta Sörnäistenkatu 1. Tilat olivat raakapinnoilla, ja ne toteutettiin asiakkaan tarpeiden mukaan alusta alkaen. AFT pääsi muuttamaan uusiin tiloihinsa maaliskuussa 2022.

 

”Bureaun välittäjä otti meihin nopeasti yhteyttä, kuunteli tarpeitamme, oli palvelualtis ja etsi yrityksellemme hyviä toimitilavaihtoehtoja. Palvelusta oli meille suuri apu ja käytämme mielellämme heidän palveluitaan uudelleenkin, mikäli uusia tilatarpeita tulee”, kuvailee Risto Weckroth.

Bureaun välittäjä otti meihin nopeasti yhteyttä, kuunteli tarpeitamme, oli palvelualtis ja etsi yrityksellemme hyviä toimitilavaihtoehtoja. Palvelusta oli meille suuri apu ja käytämme mielellämme heidän palveluitaan uudelleenkin, mikäli uusia tilatarpeita tulee.

Risto Weckroth Toimitusjohtaja, Aikawa Fiber Technologies Oy
Haaste Vanhat tilat eivät vastanneet yrityksen tarpeisiin ja etätyön lisääntyminen asetti tiloille uusia vaatimuksia. Ratkaisu Sörnäisistä löytyi uudet toimistotilat, jotka suunniteltiin ja toteutettiin alusta lähtien asiakkaan tarpeiden mukaan. Tilan koko 366,5m² Tilatyyppi Toimisto
Aikawa Fiber Technologies Oy

AFT Global on maailmanlaajuinen sellu- ja paperiteollisuuden toimija, jonka missiona on tuoda innovatiivisia teknologioita ja laitteita massankäsittelyn ja paperikoneen lyhyenkierron ratkaisuihin. AFT Global tunnetaan parhaiten kuitujen lajittelu- ja jalostusteknologioista kierrätetyn sekä neitseellisen sellun valmistuksessa. Lisäksi he tarjoavat vastaavia teknologioita myös elintarviketeollisuudelle. AFT tarjoaa asiakkailleen tuotteita, myyntitukea, teknistä tukea sekä laitteiden kunnostus- ja ylläpitopalveluita.

 

Yritys on toiminut Suomessa vuodesta 1947 lähtien, jolloin Varkauteen perustettiin Ahlström yhtiön seulalevytehdas. Vuonna 2006 AFT ja suomalainen POM Technology yhdistyivät, ja ne liitettiin osaksi Japanilaista Aikawa yhtiötä. Toimintaa ja tuotevalikoimaa on kehitetty ja Suomessa Aikawa Fiber Technologiesilla on tehdas ja Service Center Varkaudessa sekä tekninen myynti- ja projektikonttori Helsingissä. Maailmalla toimipisteitä ja tehtaita löytyy mm. Kanadasta, Yhdysvalloista, Etelä-Koreasta, Kiinasta ja Japanista.

 

Lue lisää yrityksen toiminnasta

Etsitkö toimitiloja?

Kaikki vapaat ja vapautuvat toimitilat löytyvät listattuna sivultamme. Välityksessämme on tuhansia toimitiloja eri puolilta Suomea. Kattavasta valikoimastamme löytyy niin toimisto-, tuotanto-, varasto- kuin liiketilojakin.

 

Tutustu vuokrattaviin toimitiloihin

 

Voit myös olla meihin suoraan yhteydessä, jolloin ammattitaitoiset välittäjämme hoitavat kriteereitänne vastaavien toimitilojen etsinnän puolestasi, jolloin voit keskittyä omaan liiketoimintaasi.

 

Lue 5 vinkkiä uuden toimitilan hakijalle