16.01.2020

Vauhdilla kehittyvä Hakaniemi tarjoaa monenlaisia toimitilavaihtoehtoja

Hakaniemessä on käynnissä useita kehityshankkeita, joista tällä hetkellä näkyvin on Hämeentien kunnostustyö. Kunnostuksen jälkeen Siltasaarenkadun ja Helsinginkadun väli on tarkoitettu jalankulkijoille, pyöräilijöille ja joukkoliikenteelle. Yksityisautoilu kielletään lukuun ottamatta pihoille ajoa ja huoltoajoa. Uudistuksen yhteydessä uusitaan myös raitiotien kiskot ja Sörnäisten metroasemaa. Hämeentien kunnostus valmistuu loppuvuodesta 2020.

 

Näkymä Hakaniemeen.

 

Hakaniemen kauppahalli on peruskorjauksessa ja remontin on tarkoitus valmistua keväällä 2021. Hakaniemen torin alle kaavaillaan myös 450 autopaikan hallia. Asemakaavamuutoshakemus on käsittelyssä, ja parkkihallin rakentaminen alkaa mahdollisesti vuonna 2021, mikäli asemakaavamuutos hyväksytään. Hämeentien yksityisautoilun kiellosta huolimatta alueelle tulee paljon työmatka-autoilijoita, joten autopaikkojen kysyntää riittää todennäköisesti tulevaisuudessakin.

 

Hakaniemen siltakin tulee kokemaan uudistuksen. Vanha silta tullaan purkamaan ja uusi silta valmistuu näillä näkymin vuonna 2024. Rakentaminen alkaa arviolta vuonna 2021.

 

Siltasaari 10 ja Siltasaari 12

 

Kiinteistösijoitusyhtiö Antiloopin omistamat kiinteistöt Siltasaari 10 ja Siltasaari 12 ovat isojen muutosten edessä. Molemmissa kiinteistöissä on käynnissä mittavat sisätilojen remontit, joiden myötä markkinoille tulee moderneja nykypäivän tarpeisiin sopivia toimitiloja.

 

Siltasaari 10 tilojen arvioitu valmistumisaika on loppuvuodesta 2021. Kiinteistössä on seitsemän kerrosta ja kerroskoko on 2900m². Toimistotiloja voidaan vuokrata kerroksittain tai yhdistää isommaksi kokonaisuudeksi aina 10 000 neliöön asti. Talossa on monipuoliset vuokralaisten toimintaa tukevat palvelut, kuten aulapalvelu, coworking-alue, projekti- ja neuvottelutiloja, ravintoloita, päivittäistavarakauppa, polkupyörähalli ja autohalli. Siltasaari 10 tarjoaa yrityksille inspiroivan ja joustavan työskentely-ympäristön, jossa kaikki tehokkaaseen työskentelyyn tarvittava on käden ulottuvilla.

 

Siltasaari 12:n toimitilat valmistuvat vuoden 2020 aikana. Toimistotiloja uudistetaan nykyaikaiseksi 50-luvun henkeä kunnioittaen. Kiinteistössä on kahdeksan kerrosta. Vuokrattavat toimistotilat ovat 502m² – 1359 m² kokoisia. Toimistotilat soveltuvat hyvin noin 40-110 työntekijän yrityksille. Toimitilat viimeistellään vuokralaisen tarpeiden mukaan, joten tässä on hyvä mahdollisuus päästä tekemään yrityksellesi personoidut tilat. Kiinteistössä on ravintoloita, kahvila, konditoria ja oma parkkihalli.

 

Hakaniemi tarjoaa yrityksille hyvän sijainnin erinomaisten julkisten liikenneyhteyksien varrelta. Hakaniemen metroasema on kävelyetäisyydellä. Eri puolille pääkaupunkiseutua kulkevat bussit menevät aivan vierestä ja raitiovaunupysäkit ovat lähellä. Helsingin rautatieasemalle on noin kilometrin matka. Alueella on kattava valikoima erilaisia lounasravintoloita ja päivittäistavarapalvelut ovat hyvät.

 

Lyyra

 

Ylva eli entinen Yliopistokiinteistöt on aloittanut uuden hankkeen alkuvuodesta 2020, kun Siltasaarenkadun ja Toisen linjan kulmaan rakennetaan Lyyra, josta kaavaillaan tieteen ja yritysten kohtaamispaikkaa. Purkutyöt on jo aloitettu, ja koko hankkeen on tarkoitus valmistua vuonna 2022.

 

Lyyran kokonaislaajuus on 20 800 kerrosneliömetriä, ja se sisältää toimistotiloja, asuntoja ja hotellin. Lisäksi sinne tulee erikoiskauppoja ja päivittäistavarapalveluja.

 

Lyyra tulee tarjoamaan yrityksille erinomaisen sijainnin lisäksi yhteisön, jossa kohtaamiset ja yhteistyö tutkimuksen, tieteen ja innovaatioiden saralla ovat mahdollisia. Lyyraan tulee yhteinen tapahtumakeskus, jota voi hyödyntää esimerkiksi asiakastilaisuuksiin tai vain kokouskäyttöön. Lyyrasta tulee myös Hakaniemen ja Kallion alueen monipuolinen lähipalvelukeskus, jonka kävelykatu ja pohjakerros täyttyvät erilaisista ravintoloista ja kahviloista. Pohjakerrokseen tulee myös iso päivittäistavarakauppa ja metroaseman sisäänkäynti.

 

Ympyrätalo

 

Yksi Hakaniemen tunnetuimmista rakennuksista on ehdottomasti torin kupeessa sijaitseva Ympyrätalo. Ympyrätalo valmistui vuonna 1968 Kansallis-Osake-Pankin toimitaloksi. Vuosien 2002-2004 talossa suoritettiin sisätilojen peruskorjaus, jossa nykyaikaistettiin talotekniikka ja uudistettiin toimistotiloja muunneltavampaan ja avarampaan suuntaan. Ympyrätalon julkisivu, sisäänkäynnit, sisäpiha ja porraskäytävät ovat suojeltuja.

 

Ympyrätalossa on aula- ja vartiointipalvelu, pyöräparkki, autohalli, ravintoloita ja päivittäistavarakauppa.

 

Hakaniemen Ympyrätalo

 

Tällä hetkellä kiinteistössä on muutamia vuokrattavia toimistotiloja. Pienin tilakoko löytyy kiinteistön 2. kerroksesta. Toimisto on 397 m² kokoinen ja se vapautuu keväällä 2020. Ylimmästä eli 9. kerroksesta on mahdollista vuokrata 539 m² toimisto, johon saadaan sovitettua työpisteet 40-60 työntekijälle. Ylimmästä kerroksesta on mahdollista vuokrata myös suurempi kokonaisuus eli jopa 1253 m². Ylin kerros tarjoaa edustavien tilojen lisäksi upeat näkymät Helsingin ylle.

 

john s

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma teki mittavan sisätilaremontin vanhaan Wärtsilän pääkonttoriin eli John Stenbergin ranta 2:een. Sisätilaremontin myötä kiinteistö sai modernin uuden ilmeen ja uuden nimen – john s. Kiinteistö on tällä hetkellä monen käyttäjän kohde, kun Wärtsilä muutti pääkonttorinsa Helsingin Salmisaareen.

 

John s sijaitsee erinomaisella paikalla aivan Hakaniemen sillan kupeessa, meren rannalla. Kiinteistössä on aulapalvelu, lounasravintola ja edustava kokousmaailma. Rakennus koostuu vanhasta ja uudesta osasta. Vanha puoli valmistui vuonna 1938, ja se on Museoviraston suojelema. Talossa yhdistyy siis hienosti vanhat historialliset yksityiskohdat ja modernit tilaratkaisut.

 

Tällä hetkellä talo on täyteen vuokrattu, mutta vapautuvia tiloja voi kysellä, jos juuri tämä talo kiinnostaa erityisesti.

 

 

Hakaniemi kehittyy vauhdilla ja tarjoaa yrityksille sijainnin, joka on helposti saavutettavissa ja palvelut ovat lähietäisyydellä. Mikäli Hakaniemi voisi olla yrityksellesi sopiva sijainti, ota meihin yhteyttä. Kartoitamme mielellämme teille potentiaaliset toimitilavaihtoehdot ja järjestämme kohteisiin tutustumiskäynnit. Kaikki Hakaniemen vuokrattavat toimitilat löytyvät helposti myös sivuiltamme.

Jaa kirjoitus
linkedin logo
twitter logo
facebook logo
print logo
email logo