Toimitilat Helsinki keskusta

Toimitilat Helsinki keskusta

 

Etsitkö yrityksellesi toimitilaa Helsingin alueelta? Meiltä saat kaikki Helsingin alueen toimitilavaihtoehdot yhdellä yhteydenotolla.

 

Mitä oikeastaan siis teemme?

 

Ensin teemme yrityksesi toimitilatarpeiden kartoituksen, jonka jälkeen etsimme teille kriteerejänne parhaiten vastaavat kohteet. Tämän jälkeen järjestämme haluamiinne kohteisiin näytöt. Viimeiseksi alkavat sopimusneuvottelut, jossa keskustellaan valitsemanne kohteen muutostöistä ja vuokrasopimuksen pituudesta. Kun sopimus on kumpaakin osapuolta miellyttävä, on jäljellä sopimuksen allekirjoitus. Me autamme teitä koko prosessin ajan kaikissa teitä askarruttavissa asioissa. Lue blogistamme vinkit tilojen hakijoille ja toimitilojen vuokraukseen.

 

Toimitilojen etsinnässä on hyvä huomioida se, että vaikka löytämänne tila ei nykykunnossa vastaisi yrityksenne tarpeisiin, monia tiloja on mahdollista remontoida ja muokata myös pohjaratkaisua. Uusien toimitilojen vuokraamiseen kannattaa varata riittävästi aikaa, sillä tilojen muutostöihin voi helposti mennä useampi kuukausi. Muista huomioida myös nykyisten toimitilojenne irtisanomisaika. Autamme teitä mielellämme toimitilojen etsinnässä ja vuokrauksessa, palvelumme on tilanhakijoille ilmainen.

 

Helsingin keskustan toimitilat

Helsingin keskusta on yksi Suomen vilkkaimmista ja elinvoimaisimmista alueista, joka houkuttelee niin yrityksiä kuin asukkaitakin. Yritysten halu sijoittua juuri keskustaan perustuu moniin tekijöihin, kuten hyviin liikenneyhteyksiin, palveluiden läheisyyteen ja brändiarvon nostamiseen. Keskusta tarjoaa myös ainutlaatuisen ympäristön verkostoitumiselle.

 

Erityisen suosittuja ovat modernit ja viihtyisät toimitilat, jotka vastaavat nykyajan työelämän vaatimuksia. Monet yritykset haluavat luoda avoimen ja inspiroivan työympäristön, joka edistää työntekijöiden hyvinvointia ja tuottavuutta. Helsingin keskustasta löytyy runsaasti vuokrattavaa toimistotilaa, mutta niiden muuntojoustavuus ei ole samalla tasolla kuin esimerkiksi business parkien toimitiloissa.

 

Tarjonnan haasteet liittyvät kaupungin tiukkaan kaavoitukseen ja rakentamisen rajoituksiin. Keskusta-alueella ei ole enää paljoa vapaata tonttimaata, joten uusien toimitilojen rakentaminen on hankalaa. Lisäksi vanhojen kiinteistöjen muuttaminen moderneiksi toimitiloiksi vaatii usein mittavia remontteja ja investointeja. Keskustasta löytyy kuitenkin myös lukuisia kiinteistöjä, joissa on toteutettu mittavat saneeraukset, ja tilat vastaavat nykypäivän toimistokäyttäjien tarpeisiin.

 

Kaupunki on tiedostanut tarpeen lisätä keskustan toimitilatarjontaa ja helpottaa yritysten sijoittumista alueelle. Kaavoitusprosessia on nopeutettu ja pyritty löytämään uusia keinoja vapaiden tilojen tarjoamiseksi yrityksille. Esimerkiksi vanhoja teollisuusrakennuksia on muutettu moderneiksi työtiloiksi, mikä tuo monipuolisuutta toimitilatarjontaan.

 

Helsingin keskustan toimitilat ovat viime vuosina kokeneet merkittäviä muutoksia käyttötarkoituksessaan. Perinteiset liiketilat ja toimistot eivät enää riitä vastaamaan nykyajan tarpeisiin, ja tilojen monipuolinen käyttö on noussut suosioon. Trendit, kuten ravintoloiden lisääntyminen, coworking-tilojen suosio ja pop-up-kauppojen esiinmarssi ovat muuttaneet kaupunkiympäristöämme monipuolisemmaksi ja eloisammaksi.

Toimisto- ja liiketilat Helsingin keskustassa

 

Helsingin keskustan alueelta löytyy vuokrattavia toimitilavaihtoehtoja jokaiseen makuun. Alueella on tarjolla toimistotiloja historiallisesti arvokkaissa kiinteistöissä, moderneja ja uniikkeja toimistotiloja saneeratuissa kiinteistöissä sekä industrial-henkisiä tiloja. Helsingin keskustasta löytyy myös vanhaa tilakantaa, mikäli sille on tarve. Suurin osa toimistotiloista on muokattavissa ainakin osittain vuokralaisen tarpeiden mukaan. Keskustassa kiinteistöjen suojelu rajoittaa joissain tapauksissa julkisivun lisäksi myös sisätilaremontteja.

 

Keskustan halutuimpia osoitteita ovat esimerkiksi Aleksanterinkatu, Mikonkatu ja Kaivokatu. Kampissa kysyttyjä osoitteita ovat mm. Salomonkatu, Urho Kekkosen katu, Fredrikinkatu ja Annankatu. Punavuoren alueella sijaitsevat Iso Roobertinkatu ja ihana entinen tehdashenkinen Merikortteli. Kaartinkaupunki tunnetaan vahvasti finanssialan toimijoistaan. Siellä halutut osoitteen sijaitsevat Pohjois- ja Eteläesplanadin läheisyydessä, Unioninkadulla, Fabianinkadulla ja Korkeavuorenkadulla.

 

Keskusta-alueen liiketilat ovat haluttuja ja usein pienet kivijalkatilat menevätkin usein todella nopeasti vuokralle. Tarjolla on myös kauppakeskustilaa, mutta vuokralaisella tulee olla jo olemassa oleva vahva brändi tai kunnon liiketoimintasuunnitelma, jolla lähestyä tilojen omistajaa. Liiketilojen vuokrahinnat ovat keskustassa huomattavasti muuta Helsinkiä korkeammat, tämä on vuokralaisen hyvä tiedostaa jo heti alkuvaiheessa.

OTA YHTEYTTÄ

Etsitkö yrityksellesi uusia toimitiloja Helsingin keskustasta?

Jätä meille yhteydenottopyyntö, autamme mielellämme.
Palvelumme on tilanhakijoille ilmainen.

Yhteydenottopyyntö

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.