04.09.2023

Suosituimmat toimistosijainnit pääkaupunkiseudulla

Toimistomarkkinoilla on tapahtunut merkittäviä muutoksia viime vuosina, kun yritysten tarpeet ja työntekijöiden odotukset ovat muuttuneet. Sijaintina pääkaupunkiseutu on säilyttänyt houkuttelevuutensa, mutta tietyt alueet ovat kysytympiä kuin toiset. Tulevaisuuden toimistosijainteja koskevien trendien havaitseminen on tärkeää niin kiinteistösijoittajille kuin yrityksillekin, jotka haluavat pysyä kilpailukykyisinä.

 

Helsinki

 

Yksi pääkaupunkiseudun suosituimmista toimistosijainneista on edelleen Helsingin keskusta. Keskustassa sijaitsevat monet valtionhallinnon organisaatiot, kansainväliset yritykset sekä pankit. Keskustan alueella on myös erinomainen julkisen liikenteen verkosto, mikä helpottaa työntekijöiden saapumista töihin eri puolilta pääkaupunkiseutua. Lisäksi keskustassa on runsaasti ravintoloita, kahviloita ja muita palveluita, jotka tarjoavat työntekijöille monipuolisia lounas- ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia.

 

Helsingin keskustasta löytyy lukuisia historiallisia arvokiinteistöjä, jotka tarjoavat uniikkeja toimistotilavaihtoehtoja. Viime vuosina useissa toimistokiinteistöissä on suoritettu mittavia peruskorjauksia, joten tarjolla on myös täysin uutta vastaavia ja moderneja toimistokohteita. Esimerkiksi Erottaja2 valmistui mittavasta saneerauksesta vuonna 2021, ja se tarjoaa moderneja, tehokkaita ja tilateknisesti sekä materiaaleiltaan korkeatasoisia toimistotiloja.

 

Erottajankatu 2 toimisto

Erottajankatu 2 toimistotila

 

Helsingissä kysytyimpien alueiden joukkoon kuuluvat myös Ruoholahti ja Hakaniemi, jotka tarjoavat hyvän sijainnin aivan Helsingin keskustan kupeesta. Metroyhteyksien ansiosta keskustan palvelut ovat vain muutaman minuutin matkan päässä.

 

Espoo

 

Espoon yksi suosituimmista toimistosijainneista on Keilaniemi. Keilaniemi tunnetaan erityisesti teknologiayritysten keskuksena, ja siellä sijaitsee muun muassa Aalto-yliopiston teknologiakampus sekä useita tutkimus- ja kehitysyksiköitä. Keilaniemi tarjoaa yrityksille modernit toimitilat sekä erinomaiset liikenneyhteydet. Alue on kehittynyt viime vuosina voimakkaasti ja Keilaniemen toimistokysyntä on sen myötä kasvanutkin huomattavasti. Keilaniemen Swing Housen uusin rakennus valmistui vuoden 2022 alussa, ja sieltä on vuokrattavana täysin uusia toimistokokonaisuuksia. Hieman vanhempaa kantaa edustava Keilaranta 4-6-8 on myös kysytty kohde, joka tarjoaa muuntojoustavia toimistotilavaihtoehtoja, korkeatasoiset palvelut sekä erittäin viihtyisät edustus- ja kuntosalitilat.

 

Espoon alueista myös Leppävaara on kasvattanut suosiotaan yritysten keskuudessa. Leppävaaran juna-aseman läheisyydessä on useita toimistokiinteistöjä, joista uusimpana Perkkaan puolella sijaitseva OOPS tarjoaa loistavia tilavaihtoehtoja vaativiinkin toimistotilatarpeisiin. Leppävaara tarjoaa erinomaiset yhteydet myös omalla autolla kulkeville. Se sijaitsee Kehä I:n ja Turun moottoritien solmukohdassa.

 

perkkaantie 4 aula

OOPS’in aulatila Espoon Perkkaalla

 

Vantaa

 

Aviapolis on yksi Vantaan kysytyimmistä toimistosijainneista. Aviapolis sijaitsee lähellä Helsinki-Vantaan lentokenttää, mikä houkuttelee alueelle erityisesti kansainvälisiä yrityksiä. Alueella on hyvä logistinen sijainti, sillä se tarjoaa helpon pääsyn valta- ja rautateille. Lisäksi Aviapoliksessa on monipuoliset palvelut, kuten hotelleja, ravintoloita ja lyhyt matka Vantaanportin kaupallisten palveluiden äärelle. Aviapoliksessa on useita business parkeja, jotka tarjoavat toimistotiloja niin pienille kuin suurillekin yrityksille. Erikokoisia toimitiloja löytyy esimerkiksi Gate8:stä, Plaza Business Parkista sekä Technopolis Aviapoliksesta.

 

Toinen suosittu toimistosijainti Vantaalla on Tikkurila. Esimerkiksi Silkkitehtaan Konttori-rakennuksesta löytyy upeita tilakokonaisuuksia, jotka on saneerattu kiinteistön historiaa kunnioittaen. Tikkurila tarjoaa hyvän sijainnin Kehä III:n varrelta ja erinomaisten julkisten liikenneyhteyksien päästä. Juna-aseman ansiosta liikkuminen eri puolille pääkaupunkiseutua onnistuu sujuvasti. Alueella on runsaasti erilaisia kaupallisia palveluita ja lukuisia lounasravintoloita.

 

Silkkitehtaantie 5 178m2 toimistotila

Silkkitehtaantie 5 toimistotila

Jaa kirjoitus
linkedin logo
twitter logo
facebook logo
print logo
email logo