13.11.2020

Modernit toimitilat historiallisesta arvokiinteistöstä – tuo yrityksesi Helsingin keskustan sykkeeseen

Monen uutta toimitilaa etsivän yrityksen ensimmäinen ajatus toimitilavuokrausmarkkinoista on se, että vuokrattavia tiloja on paljon eli vaihtoehtoja kyllä löytyy. Osittain tämä onkin totta – vuokrattavaa tilaa on paljon. Tosiasiassa vuokrauskelpoista toimitilaa on huomattavasti vähemmän. Erityisesti vanhoissa kiinteistöissä sijaitsevat toimitilat eivät enää vastaa nykytoimistovuokralaisen tarpeisiin. Kantavia rakenteita on paljon, käytävät ovat leveitä ja huoneita on liikaa. Monimuotoisia työn tekemisen tapoja ei voida huomioida tilojen suunnittelussa, sillä tiloista puuttuu muuntojoustavuus. Kukaan ei enää halua maksaa hukkaneliöistä.

 

Helsingin keskustassa kiinteistöjen vanheneminen ja työn tekemisen tapojen muuttuminen on vähitellen ohjannut omistajia kiinteistöjen saneerauksiin. Myös vastuullisuusnäkökulma on edistänyt saneerauspäätösten tekemistä. Vanhat tilat ovat energiatehokkuudeltaan huomattavasti uusia heikompia. Saneerauksen yhteydessä kiinteistön energiankulutusta voidaan tehostaa merkittävästi ja varmistaa, että tilatekniikka ja tietoliikenneyhteydet ovat nykypäivän vaatimusten tasolla. Remontoinnin yhteydessä voidaan usein tuoda lisää joustavuutta tilojen suunnitteluun ja panostaa viihtyvyyteen. Toimitilat ovat yrityksille muutakin kuin pelkkä toimintaympäristö, ne ovat rekrytoinnin valttikortteja ja osa yrityksen imagoa.

 

Useita Helsingin keskustan arvokiinteistöjä on vasta valmistunut mittavasta peruskorjauksesta ja vuoden 2021 aikana uutta toimitilaa valmistuu lisää.

 

 

Aleksanterinkatu 11

 

Aleksanterinkatu 11 on upea toimistokohde Helsingin keskustan huippupaikalla. Aleksanterinkatu on yksi Helsingin vilkkaimmista kaduista. Lukuisat erikoisliikkeet, hotellit, monipuoliset palvelut ja lounasravintolat sijaitsevat aivan kivenheiton päässä. Julkiset liikenneyhteydet ovat erinomaiset, Helsingin rautatieasema sijaitsee noin kolmen minuutin kävelymatkan päässä. Aleksi 11 on rakennettu vuonna 1909, ja sitä on laajennettu useaan otteeseen. Kiinteistön mittava saneeraus valmistui keväällä 2020. Toimistotilat modernisoitiin, sisäänkäynti uudistettiin ja materiaalit sekä tilatekniikka päivitettiin vastaamaan nykyaikaisia tarpeita. Kiinteistössä on upeat edustustilat, ylimmässä kerroksessa on saunatila ja sisäpiha on viihtyisä ja avara.

 

Aleksanterinkatu 11 tarjoaa muuntojoustavia toimistotiloja kerroksista 2-7. Tilat ovat valoisia ja avaria. Kiinteistön toisessa kerroksessa on isot ikkunat Kluuvikadun suuntaan. Kolmannessa kerroksessa on hienot näkymät sisäpihalle ja ylemmistä kerroksista on komeat maisemat kaupungille. Kiinteistössä on yhteensä 6206m2 vuokrattavaa toimistotilaa. Kerrospinta-ala on 1140m2, ja se on mahdollista jakaa kahdelle käyttäjälle.

 

Tutustu Aleksanterinkatu 11:n vuokrattaviin toimistotiloihin täällä.

 

Erottajankatu 2

 

Erottajankatu 2 on upea arvokiinteistö näkyvällä paikalla Uudenmaankadun ja Erottajankadun kulmassa. Kiinteistö tarjoaa yrityksille historiallisen ympäristön erinomaisten yhteyksien varrelta. Se edustaa tyyliltään uusrenesanssia, josta kielivät upeasti maalatut sisäkatot, holvikaaret ja stucco-koristeet. Suurimmissa osissa tiloista huonekorkeus on yli 4 metriä. Lisäksi kiinteistössä on yli 40 jugend-tyylistä kakluunia. Kiinteistö koostuu kolmesta rakennuksesta, joista vanhin rakennettiin vuosien 1889-1891 aikana ja uusin valmistui vuonna 1915.

 

 

Erottaja2:ssa on parhaillaan käynnissä mittava remontti, jossa kiinteistö kunnostetaan sen arvoa kunnioittaen. Kerroksiin 2-6 tehdään korkeatasoisia monitilatoimistotiloja, joissa panostetaan erityisesti käyttäjälähtöisyyteen. Erottaja2 sopii erinomaisesti pääkonttorikäyttöön, mutta myös pienemmille yrityksille. Kiinteistön remontti valmistuu arviolta keväällä 2021, joten nyt onkin erinomainen mahdollisuus varata tilat kiinteistöstä ja päästä mukaan suunnittelemaan juuri teidän yrityksellenne sopivat toimitilat.

 

Kiinteistössä on yhteensä 5700m2 vuokrattavaa toimistotilaa kerroksissa 2-6. Lisäksi kiinteistön katutasossa on 1000m2 ravintolatilaa. Tilatehokkuudessa päästään jopa 12m2/työpiste. Yhteen kerrokseen mahtuu noin 115 työpistettä.

 

Katso Erottajankadun vuokrattavat toimitilavaihtoehdot täältä.

 

 

Uudenmaankatu 7

 

Uudenmaankatu 7 on vuonna 1898 rakennettu arvokiinteistö Yrjönkadun ja Uudenmaankadun kulmassa. Sen ovat suunnitelleet arkkitehdit Grahn Hedman & Wasastjerna. Kiinteistöllä on näkyvä sijainti Dianapuiston kupeessa. Alueelle on hyvät liikenneyhteydet busseilla ja raitiovaunuilla. Vieressä sijaitsee myös Erottajan pysäköintihalli. Alueella on lukuisia lounasravintoloita ja keskustan monipuoliset palvelut ovat käden ulottuvilla. Kiinteistön kellarissa on suihkutilat ja pukuhuoneet työmatkapyöräilijöitä varten. Sisäpihalla on pyörävarasto ja sinne rakentuu ravintoloiden terassialue, joka tuo alueelle elämää.

 

 

Kiinteistön tilat on vasta valmistuneet saneerauksesta. Kiinteistön tiloissa on upeita suojeltuja yksityiskohtia, kuten kakluuneja, jotka tuovat tiloihin ilmettä ja arvokkuutta. Modernisoidut tilat tarjoavat upeat puitteet nykyajan toimistokäyttäjälle.

 

 

Unioninkatu 30

 

Unioninkatu 30 eli Wuorion talo on arvokiinteistö, joka on rakennettu vuonna 1831.  Alun perin kiinteistö rakennettiin asuinkäyttöön. Vuoden 1913 remontin jälkeen talon nimerksi tuli Wuorion liikepalatsi, ja se oli Salomo Wuorion tapetti- ja mattoliikkeen käytössä lähes 70 vuotta.

Vuosien varrella taloa on remontoitu ja muokattu vastaamaan aikansa käyttäjien tarpeita. Tuorein saneeraus on käynnissä parhaillaan, ja se valmistuu alkuvuodesta 2021.

 

 

Wuorion talo sijaitsee Aleksanterinkadun ja Esplanadit leikkaavalla Unioninkadulla. Kävelyetäisyydellä on monipuoliset kaupan alan palvelut ja tasokkaat ravintolat. Helsingin Yliopiston metroasemalle on lyhyt kävelymatka. Vieressä on EuroPark P-kluuvi.

 

Kiinteistöön tulee täysin uusi laajennusosa, joka yhdistää kiinteistön u-mallisen rakennuksen päät toisiinsa. Talossa pääsee siis ensi kertaa kulkemaan kerrosten ympäri. Huolella saneeratusta kiinteistöstä on vuokrattavissa valoisaa, tyylikästä ja talotekniikaltaan ensiluokkaista toimistotilaa. Kiinteistön katutasossa on myös liiketiloja. Vapaana on enää vain muutama tila, joten vuokrauksen kanssa kannattaa olla ripeä, jos tähän taloon haluaa.

 

Tutustu Wuorion talon vapaisiin toimitiloihin täällä.

 

Olemme mielellänne yrityksesi apuna uusien toimitilojen etsinnässä. Kartoitamme tarpeenne mukaiset toimitilavaihtoehdot ja järjestämme kohteisiin tutustumiskäynnit. Myös etänäytöt ovat mahdollisia toteuttaa. Ole meihin yhteydessä, jos haluat apua uusien tilojen etsintään. Palvelumme on tilanhakijoille ilmainen.

 

Jaa kirjoitus
linkedin logo
twitter logo
facebook logo
print logo
email logo